Historie

Albertje Houthuyzen-Smit werd geboren op 22 september 1950 en al op jonge leeftijd wist ze dat haar favoriete plek de stoel achter de naaimachine zou worden. En dat werd het ook. Na het confectioneren van kleding, begon ze in 1979 met het verwerken van gordijnen. Zo'n 5 jaar later begon het wat serieuzere vormen aan te nemen en schreef ze zich, op advies van de accountant, in bij de Kamer van Koophandel. Albertje's Gordijnen Atelier was een feit. Samen met haar man Ger, zorgde ze voor goede kwaliteit en een snelle levering.

Afbeelding

De werkruimte liet echter veel te wensen over. Je kunt immers niet veel verwachten van een slaapkamer. In 1986 werd Emmer Compascuum verruilt voor een woning aan de Derksweg in Klazienaveen, met een heus atelier. En plots had ze maar liefst 70 m² tot haar beschikking. Vergeleken met een kleine slaapkamer is dat geen vervelende wijziging.

Afbeelding
Versterking
In 1993 kwam dochter Monique als eerste het team versterken. Hoewel ze vroeger eigenlijk niet de ambitie had om zich op deze branche te richten, begon het toch te kriebelen. Albertje zei: "Je kunt het vak beter bij iemand anders leren". Na een tijdje werkzaam te zijn geweest bij een collega-atelier uit het dorp, is ze inmiddels niet meer weg te denken. 

Ook bij zoon Patrick was het niet vanzelfsprekend dat hij een functie zou gaan bekleden binnen het familiebedrijf. Met een grote passie voor auto's leek de koers immers op jonge leeftijd al bepaald. De praktijk bleek echter anders. Sinds 1997 is hij, hoofdzakelijk achter de schermen, werkzaam bij AGA, maar handelt daarnaast in schaalmodellen (1:18) en is hij onlangs begonnen met het realiseren van een lang gekoesterde droom: Het verhuren van exclusieve (trouw)auto's.

Op 20 februari 1999 werd Regina de vriendin van Patrick. Ook zij raakte betrokken bij het bedrijf en al snel bleek dat het benodigde gevoel voor het vak ruimschoots aanwezig was. Ze is vandaag de dag verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen AGA. Na een prachtige trouwdag draagt ze sinds 20 augustus 2011 de officiële familienaam.

Ruimtegebrek
De overweldigende ruimte van 70 m² was al jaren niet meer voldoende. Garage, kelder, logeerkamer en zelfs de gang werd gebruikt voor het bedrijf. Vandaar dat werd besloten om nieuw te gaan bouwen op industrieterrein Pollux III te Klazienaveen. 

Sinds 2006 is AGA gevestigd aan de Koriander 15, waar ze beschikt over een ruime showroom en magazijn. De totale grootte bedraagt een kleine 800 m². 

De kennis die door de jaren heen vergaard is, delen wij graag met u. AGA is zeer flexibel, wat resulteert in een snelle levering. Als klant kunt u zeer voordelig profiteren van een bijzondere en probleemloze stoffencollectie. 

Graag tot ziens!

Webdesign: Cow XL Klazienaveen